20 Dakikadan Kısa bir Sürede Makale Nasıl Yazılır
Bir makaleyi yazarken 20 dakikadan fazla harcamak istemem. Bu makaleyi de yazarken 20 dakikadan fazla harcamıyorum.
Her zaman söylenir, çokça da söylendi biliyorum ama “Content is king”. İçerik çok önemlidir. Tamam bu doğru ama bir makaleyi yazarken 20 dakikadan fazla harcamamalısınız, yürütmeniz gereken bir işletme, günlük yapmanız gerekenler, programınız düşünüldüğünde bir makaleyi neden hızlı yazmanız gerektiğini daha iyi anlarsınız.
Her makaleyi ayrı ayrı cilalama, düzeltme ve düzenleme veya 2000’den fazla kelime blog post yazma için günlük saatlerce harcayamazsınız.
Öncelikle makale nasıl yazılır yazılır adlı etiketimizi inceleyerek, farklı yazarların bu konudaki makalelerini okuyabilirsiniz.
Hızlı yazarak tabii ki kalieyi düşürmeyeceksiniz. Aşağıda sıralayacağımız maddeleri uyguladığınızda, kaliteden ödün vermeden günlük 20 dakikadan az bir sürede makale yazabileceksiniz.
1. Bir fikir listeniz olsun
Bir makale yazarken, siteniz için yazı, blog post yazarken bir ilham gelebilir. Bu tip fikirleri her zaman bir Word dosyasına kaydedin. Çoğu blogcu, makale yazarı makale başlığı bulurken çok zaman harcar. Hatta zamanlarının yarısı makale başlığı bulmaya gidebilir. Bu yüzden yazabilecekleriniz hakkında, her yeni bir fikriniz olduğunda, not tutarsanız bu sizin çok faydanıza olacaktır.
2. Fikirlerinizin olgunlaşmasını bekleyin
Eğer aklınıza gelen parlak fikir ile alakalı kendinizi zorlarsanız, kısa sürede, hemen yazmaya kalkışırsanız başarılı olma ihtimaliniz düşüktür. Bu yüzden fikirlerinizin olgunlaşmasını bekleyin, her parlak fikri hemen yazmaya başlamayın. Kendinizi başlığı yazmaya, içeriği oluşturmaya hazır hissettiğinizde yazmaya koyulun.
3. Başlamadan düzenleyin
Beyin fırtınası yaptığınızda, fikrinizi destekleyecek maddeleri acımazsızca düzenleyin. Gereksiz gördüğünüz, olmasa da olur fikirlerinizi hiç düşünmeden silin. Unutmayın, muhteşem bir makale yazmaktan değil, 20 dakikada makale yazmaktan bahsediyoruz ve fikirlerinizi her zaman başka makalelerde yeri geldiğinde kullanabilirsiniz.
4. Can alıcı noktaları vurgulayın
Dikkat çekmek istediğiniz fikirlerinizi, düzenli bir şekilde, madde madde sıralayın. Örneğin bu makalede olduğu gibi ya da Daha fazla takipçi çekmenin 10 yolu gibi. Bu tip listeleri okuyucuların takip etmesi daha kolaydır ve akılda kalır.
5. Kısa tutun
Makalenizi 20 dakikanın altında bitirmek istiyorsanız onu 500 kelimenin altında tutmalısınız. Ziyaretçiler uzun makaleleri okumaktan genelde sıkılırlar. Bu yüzden, yeterli örneklerle, maddelerle konunuzu 500 kelime civarında açıklamaya özen gösterin.
6. Daha sonra tekrar deneyin
Eğer bir yerde takılırsanız, kelime bulmak, cümle bulmak için kendinizi çok zorlamayın. Makalenizi kaydedin ve başka zaman devam edin. İlham gelirse, yarım makalenizi tekrar açın ve hemen yazmaya devam edin. Farklı blog postlar arasında yazarken geçiş yapabilirsiniz. Müthiş zaman kazandırır.
7. İyi fikirlerinizi saklamayın
Genelde makale yazarken, daha sonra kullanmak üzere iyi fikirlerinizi saklamak istersiniz. Hem makale kalitenizi arttırırlar, hem de daha hızlı yazmanızı, zaman kazanmanızı sağlarlar. Lakin siz daha sonra zaman kazanmaktansa şimdi kazanın ve fikirlerinizi düzenli bir şekilde işleyin. Hızlı, etkili maddelerinizi kullanın ve kısa sürede kaliteli bir makale oluşturun.
Bu 7 maddeyi uygulayarak kısa sürede etkili makale yazabilirsiniz. 14 dakika gibi kısa bir sürede yazılmış, 519 kelimelik okuduğunuz bu makale gibi.
Daha iyisi elbet olabilir lakin ne çok aceleci davranabilirsiniz, ne de çok yavaş yazabilirsiniz. Her işte olduğu gibi, makale yazımında da fikirlerinizi düzgün anlatabilmek için bir denge tutturmanız, orta yolu bulmanız gerekiyor. Kısacası, zamanınızı en iyi şekilde kullanın. Siz de çok iyi bir blog yazarı olma hayaliyle işe koyulup, her gün saatlerce makale yazmak için zaman harcayan ve bu işten sonunda vazgeçen Türk blog yazarlarından olmayın.
Makale hakkında daha fazla bilgi için anasayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Burada hazır ürünler, makale siparişi ve yazarlarımızın makalelerinin yayınlandığı bölümler listelenmektedir.
Görüşlerinizi, hızlı yazma tekniklerinizi yorum olarak dilerseniz bırakabilirsiniz.
Mantıklı. Bilgi için teşekkürler.
Adimin anlami dans Eden dervis muradina erermis
Paylaşım için teşekkür ederiçm.
mantıklı oldugu gibi ilgi çekiyor ama amac siteyi makalelerle yükseltmekse fala işe yarıyacagını sanmıyorum botlar bu tür makaleleri bence begenmiyor uzun h1 h2 h3 olarak uzun istiyo
Makale hazırlamak için güzel ipuçları, peki aynı konuda farklı özgün makaleleri nasıl hazırlayabiliriz.?
Teşeker ederim makale konusunda fayda sağladık
Merhabalar öncelikle ben sözelde iyiyim ve iyi makale yazabileceğim konusunda şüphem yok fakat gerçekten önemli bir soru sormak istiyorum cevap alabilirsem sevinirim. Ben şimdi bir konu hakkında yazdığım makalede (makalede bilimsel veriler ile yola çıkılıyor) yanlış bir bilgi verirsem bu nasıl bir etki gösterir. Örneğin bir anakart hakkında bilgi yazısı yazdık fakat bir yeri atladık veya yanlış bir şey yazdık. Cevap alabilirsem sevinirim. Umarım anlatabilmişimdir derdimi tam olarak. Şimdiden teşekkürler.
Tesekkurler . bilgilenmiş olduk.
makale konusunda çok faydasını gördüm Teşekkür ederim